Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

21 dolog, amit kötelező megtenned mielőtt megszületne a babád

21 dolog, amit kötelező megtenned mielőtt megszületne a babád

Ha várandós vagy, akkor már ezerszer hallottad, hogy „addig aludj, amíg tudsz”. Az emberek ezt valamiért mulatságosnak találják. A babák ébren tartanak, te pedig fáradt leszel. Világos.

Jó, rendben, határozottan fárdt leszel, de az életed oly sok más módon is változni fog (annyit ígérhetek, hogy a jó irányba), ezért összeállítottam egy listát azokról a dolgokról, amelyeket érdemes elvégezned, mielőtt megérkezik a baba.

1. Készíts egy fényképet az arcodról. Különösen a szemeidre nagyíts rá. Előfordulhat, hogy egy nap szeretnél az „előtte-utána” képekből visszaemlékezni az „előtte” pillanatokra.

2. Ülj be a kocsiba, és menj el egy körre. Hangosítsd fel a zenét, ahogy csak tudod. Hallgasd akár a legmocskosabb rappet és nyugodtan üvöltsd a különböző szókimondó szövegeket.

3. Még jobb. Vezess teljes csendben. Húzd fel az ablakokat és élvezd, hogy még a saját légzésed hangját is hallod. Ne kiabálj senkivel, csak élvezd, hogy nem kell 527-szer válaszolnod ugyanarra a kérdésre.

4. Menj el WC-re úgy, hogy becsukod az ajtót magad mögött. Nézz körbe, majd értékeld azokat a pillanatokat, amikor teljes elvonultságban, magadban, nyugalomban végezheted a dolgod. Próbáld meg méllyen az emlékezetedbe vésni, milyen érzés, ha nem kell megbeszélned egy másik személlyel a kakidat.

5. Akkor kelj fel, amikor felébredsz és végeztél az alvással.

6. Olvass valami értelmest. Ne mesét. Az is nagyon fontos, hogy ne rímeljen.

7. Menj el otthonról egy hirtelen szeszély sugallatára. Kapd fel a táskád (mely eleve már mindent tartalmaz, amire szükséged lehet), és sétálj ki az ajtón. Ne tölts előtte egy órát egy mentális ellenőrző listával. Ne vitázz senkivel a cipőkről. Egyszerűen csak kelj fel, és menj ki a házból abban a percben, amikor eszedbe jut.

8. Viseld az összes lógó fülbevalód.

9. Köszöntsd a párod egy hosszú nap végén egy nagy csókkal és öleléssel. Kérdezd meg a napjáról, majd érdeklődve, empátiával és figyelmesen hallgasd meg válaszát. Fordítsd csak felé a figyelmed, osztatlanul.

10. Érkezz meg valahová időben.

11. Nézd meg, ahogy valaki besétál a fürdőszobába. Kísérd figyelemmel, amikor elhagyja a fürdőszobát. Ne tárgyaljatok meg semmit, ami odabent történt.

12. Tegyél egy ollót a polcon nagyon közel a széléhez. Tegyél egy poharat a dohányzóasztalra. Tegyél valaki elé egy tányér ételt, és hagyd, hogy ő maga ítélje meg az étel hőmérsékletét. Érezd az adrenalin hullámait az ereidben.

13. Zuhanyozz minden nap.

14. Fogj egy csomag édességet, tedd a szoba közepére, majd miután kibontottad edd meg az egészet mindenki szemeláttára. Ne rejtsd el és ne is adj belőle senkinek. Mind a tiéd.

15. Láss hozzá egy feladathoz. Végezd el a tervezett időben.

16. Ölelkezve kényeztesd házikedvenceid, halmozd el őket figyelemmel és biztosítsd őket, hogy soha nem fogod úgy szeretni a babát, mint őket.

17. Ha még nem vagy terhes, menj és ugrálj egyet egy trambulinon.

18. Takarítsd ki a lakást. Ülj le és figyeld, ahogy tiszta marad.

19. Káromkodj gyakran. Nem kell modoroskodnod, csak szókimondóan, szabadon.

20. Töltsd a délutánt elmélkedéssel. Csak magadra koncentrálj. Vegyél esetleg egy hosszú, meleg fürdőt.

21. Tölts el még egy utolsó, unalmas napot azzal, hogy csak magadra gondolsz és próbálj felkészülni életed legnagyobb és legmozgalmasabb kalandjára.

Az oldal tetejére