Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fonott rácsvédők kiságyba

A fonott rácsvédők a legédesebb álmokat komfortossá és biztonságossá teszik, emellett gyönyörű dekorációi a babaszobának.

A kínálatunkban szereplő stílusos fonatok a létező legpuhább anyagból készülnek. Töltetük hipoallergén.

Mire jó a fonott rácsvédő?

Egyedi dizájnjával, melegséget és lágyságot árasztó színével a babaszoba enteriőrjének egyik főszereplője.

Néhány rácsvédővel szemben a fonott rácsvédő nem magas ezért a kisbaba tisztán látható, sőt ő is szemmel tarthat téged. Fontos, hogy a fonott rácsvédő nem gátolja a levegő szabad áramlását a kiságyban.

Ha a kisbabád magaddal vinnéd a saját ágyadba körbe veheted a fonattal, így nem kell attól tartanod, hogy álmodban véletlenül megsértenéd a picit. A nap során bárhová is fektetnéd a babát a fonott rácsvédő segítségével számodra megnyugtató, számára biztonságos teret hozhatsz létre.

Minden rácsvédőhöz tartozik 8 db színben azonos szalag, amivel biztonságosan rögzítheted a kiságyhoz.

Rendezés:

Fonott rácsvédő méretei

Hogy pontosan melyik méretre is van szükséged? Ez több dologtól is függ. Például a kiságy méretétől, valamint attól, hogy mennyire szeretnéd, hogy körbe érje a rácsvédő a kiságyat. Kínálatunkban egyaránt megtalálhatók a legelterjedtebbnek számító 2 és 3 méteres rácsvédők egyaránt.

Az egyszerűbb választáshoz segítségedre van az alábbi ábra:

fonott rácsvédő méretei kiságyban

Milyen hosszúságú fonott rácsvédő a legmegfelelőbb számomra?

Javaslatunk az, hogy ne teljesen, négy oldalt körbe érő rácsvédőt vegyél, hiszen fontos a levegő megfelelő áramlása a kiságyban. Biztonság szempontjából már a két méteres változat is garantáltan elegendő lesz.

A fonott rácsvédők előnyei

A fonott rácsvédő amellett, hogy a kiságyat hangulatos oázissá alakítja, biztonságérzetet nyújt mind a babának, mind pedig az anyának. 

Gyermeked 6 hónapos korában már igen intenzív mozgásokat végez akár álmában is, ezért fontos gondoskodni a megfelelő védelemről. A szükséges óvintézkedések mellett biztos lehetsz benne, hogy elkerülheted, hogy miután nagy nehezen sikerült elaltatni a babát, pár óra múlva riadtan, sírva ébredjen álmából, mert beverte a kis kezecskéjét a kemény rácsokba.

A fonott rácsvédők legnagyobb előnye, hogy alvás közben biztonságban tartják a babát, ha mozgolódna álmában. Ha véletlen a kiságy oldalába gurulna, a fonott rácsvédő segít megakadályozni, hogy a végtagjai, vagy esetleg a feje beszoruljon a kiságy lécei közé.

Néhány év múlva, mikor gyermeked kinőtte a kiságyat, a gyerekágyban falvédőként is használhatod, de csomóba kötve megállja a helyét hangulatos kis párnaként is.

Hol használható még a fonott rácsvédő a kiságyon kívül?

A babaszoba berendezésénél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol fog aludni a baba. A kiságy kérdése azért is nagyon fontos, mert az első időkben a kisbaba a napjai nagy részét alvással tölti majd, jó esetben a kiságyában, vagy a babaöbölben.

A kicsi fekhelyével kapcsolatos első kérdés, hogy legyen-e külön kiságy? Egyes szülők szeretnék a lehető legközelebb tudni magukhoz a babájukat, de nem szeretnének egy ágyban aludni a picivel, attól tartva, hogy éjszaka ráfeküdnének.

Az átmenetet a kiságy és az egy ágyban alvás között a babaöböl jelenti.

De miért fontos tényező a fonott rácsvédő a babaöbölben?

Sokan egyszerűen azért altatják maguk mellett a babát, mert a baba csak ott tud hosszan aludni, és máshol felébred. A piciknek szükségük van a testi közelségre. Álmukban ezt egy szűkebb fészekkel pótolhatjuk.

A fonott rácsvédők kiválóan alkalmasak a babaöblök, de a kiságyak szűkítésére, komfortosabbá tételére is. A fonott rácsvédővel szűkített tér a babaöbölben olyan komfortérzetet biztosít a babáknak, amely javítja az alvása minőségét.

Méret szempontjából a 2 méteres fonott rácsvédők tökéletesen megfelelnek ezen fészkek kialakítására.

Rögtönzött védelem bárhol a lakásban 

Napközben a babát sokszor letesszük játszani, pihenni az alvásra használt helyiségen kívül is. Még akkor is, ha fél szemünket a babán tartjuk megnyugtató, ha egy kis fészek is vigyáz rá, amely körbeöleli a babát és megvédi például attól, hogy leessen, vagy máshogy sérüljön. A fonott rácsvédők ebből a szempontból is nagyszerűek. Bárhová magunkkal vihetjük, bárhol körbevehetjük vele a kisbabát.

Az oldal tetejére